Spelnykter lever

Vi annonserade nyligen att Spelnykter skulle stänga butiken och lägga ner. Så blev det inte. Tvärtom så lever nu Spelnykter vidare, starkare än någonsin. Varför denna totala kovändning? Jo, en kombination av övertalning från branschkollegor och nya spännande uppdrag där vi kan bidra med kunskap i syfte att utveckla ett ökat ansvarstagande i spelbranschen.

Det känns bra, inte minst med tanke på allt som ligger framför oss i form av en omreglerad spelmarknad och ny lagstiftning. Debatten om spelansvar är intensiv och där behövs Spelnykters röst med all kunskap och erfarenhet som vi besitter. Vidare så måste politikerna förstå att det krävs en ändring av Socialtjänstlagen och där behöver vi alla hjälpa till så att det blir verklighet. Det är pinsamt att vi ännu inte har en huvudman för vård och behandling av spelberoende i Sverige och det måste vi gemensamt ändra på omgående.

Hur som helst så ser vi fram emot att målmedvetet jobba vidare i syfte att nå en sund spelmarknad och ansvarstagande politiker.

Det går även bra att boka våra populära föreläsningar igen. Hör av er nu om ni vill ha en föreläsning i höst. Vi har b.la. en ny föreläsning som är riktad mot företag och arbetsgivare.

Vi ses!

/ Magnus Rydeving